Lasersko skidanje dioptrije

Sadržaj ove stranice zahteva noviju verziju Adobe Flash Player-a na vašem računaru. Molimo Vas da kliknete na donju flash ikonu i instalirate Adobe flash player.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

U Opštoj bolnici u Meljinama poznati oftalmolog dr Nikica Gabrić, profesor na Medicinskom fakultetu u Rijeci, uz pomoć vrhunske tehnologije operiše savremenom metodom laserskog skidanja dioptrije za pacijente iz Crne Gore i regiona.
Laserske operacije na oku – skidanje dioptrije od plus 5 do minus 10, od sada se izvode  i u Crnoj Gori. Riječ je o novom medicinskom projektu u privatnoj Opštoj bolnici u Meljinama koji je podrazumijevao nabavku najsavremenije laserske opreme, saradnju sa vrhunskim stručnjacima za ovu oblast i edukaciju kadra. Projektom rukovodi poznati hrvatski oftalmolog, profesor na Medicinskom fakultetu u Rijeci dr Nikica Gabrić, najmlađi redovni profesor u Hrvatskoj čija privatna klinika Svjetlost ima status univerzitetske očne klinike i poznata je u cijelom regionu i u kojoj je prof. Gabrić izveo prvu lasersku operaciju skidanja dioptrije u Hrvatskoj početkom 1998.
Prva operacija oka laserom u svijetu izvršena je 1988. godine. Pomoću lasera može se uspješno operisati 95 procenata ljudi koje nose naočare ili sočiva. Korekcija vida laserom je ambulantni operativni zahvat koji koristi hladan zrak svijetla za remoduliranje rožnjače. Pulsirajući, svjetlost velikom preciznošću skida mikronsku količinu tkiva, mijenjajući zakrivljenost rožnjače. Traje pet minuta po oku, a oporavak je svega dva dana. Primjena ove hirurške metode idealna je za ljude sa problemima kratkovidosti i dalekovidosti koje mogu biti u kombinaciji sa astigmatizom (deformacija rožnjače oka). Korekcija vida je trajna – doživotna.
Lasersko skidanje dioptrije u Hrvatskoj košta od 1.350 do 1.600 eura po oku, u Njemačkoj je 2.500 eura. Startna cijena u Crnoj Gori je 1.000 eura, s tim što pacijenti imaju popust od 50 posto do daljnjeg. Operacije se obavljaju jednom ili dva puta mjesečno.
- Učinićemo sve što je potrebno da se ovdje u Meljinama na isti način operiše – sa istom tehnologijom i istim rezultatima kao da ste u Zagrebu, Beogradu, Parizu ili Njujorku – poručio je profesor Gabrić.
Već za prve operacije interesovanje pacijenata daleko je premašilo očekivanja. Veliki je broj i pacijenata iz regiona koji se uz kvalitet profesionalne usluge za crnogorsku bolnicu opredjeljujue i zbog izvanredne lokacije, renomea medicinske ustanove u Meljinama, nekada Vojne bolnice sa više od 100 godina tradicije. Profesor Gabrić izvodiće sljedeća laserska skidanja dioptrije u Meljinama jednom ili dva puta mjesečno, prema najavi i interesovanju.

CJENOVNIK USLUGA REFRAKTIVNE HIRURGIJE, KAO I OSTALE INFORMACIJE MOŽETE DOBITI NA NAŠEM SAJTU:

www.skinidioptriju.me

Website Security Test