Odjeljenje za ginekologiju i akušerstvo sa neonatologijom

Sadržaj ove stranice zahteva noviju verziju Adobe Flash Player-a na vašem računaru. Molimo Vas da kliknete na donju flash ikonu i instalirate Adobe flash player.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Odjeljenje za ginekologiju i akušerstvo je namjenjeno za ambulantnu i bolničku zdravstvenu djelatnost koja prati zdravstveno stanje žena (ambulantno,  ultrazvučno, kolposkopski). Odjeljenje je namjenjeno za dovršavanje porođaja, ginekološke intervencije i operacije. Raspolaže sa  ambulantom za ultrazvuk, kolposkopiju i intervencije, a posjeduje dvije porođajne sale. Bolnički kapacitet je 12 ležaja za trudnice i porođene žene, 5 ležajeva za liječenje na ginekološkom odjeljenju i 2 ležaja za ambulantne intervencije.
U  boksu za novorođenčad se  prihvataju, zbrinjavaju, njeguje i po potrebi liječe novorođenčad od rođenja pa sve do polaska kući, vrši BSG vakcinacija i uzima uzorak krvi za screening na hipotireozu. Boks je snabdjeven sa 12 dječijih krevetića, 2 inkubatora i jednim transportnim inkubatorom.

Dio ginekološko-akušerskog tima je Neonatološko odjeljenje koje posjeduje dva inkubatora, transportni inkubator, fototerapiju, centralni razvod gasova, sto za reanimaciju u porođajnoj sali. Provodi se baby-friendly program, što znači da su nakon porođaja majke i bebe zajedno, gdje se polaže velika  pažnja uspostavljanju laktacije, pri čemu veliku pomoć majkama pružaju pedijatrijske sestre.

Svakom porođaju prisustvuje ginekolog, dok je neonatolog prisutan u većini porođaja. Sve bebe se pregledaju u sobama kod majki na posebnom stolu za preglede. Majke se u toku boravka obučavaju da kupaju bebu i obrade pupčanik.

Za djecu koja su vitalno ugrožena njega se provodi u dva inkubatora a u težim slučajevima transportuju se transportnim inkubtorom i sanitetskim vozilom u pratnji medicinske sestre i pedijatra u Centar za neonatologiju KC CG.

Na odjeljenju je obezbjeđena 24-satna pripravnost pedijatra.

 Stručni tim čine:
Načelnik odjeljenja: Bulatović dr Slobodan, specijalista ginekologije i akušerstva

9 babica i 6 pedijatrijskih sestara
Stručni saradnik: Prof. dr Borislav Čolaković, specijalista ginekologije i akušerstva


Radno vrijeme ginekološke ambulante je svakim radnim danom od 07 do 15 h, a porodilišta sa boksom za novorođenčad od 00 do 24 h.

Kontakti

Ginekološka ambulanta
Telefon: +382 31 640 956
Porodilište
Telefon: +382 31 640 951
Boks za novorođenčad
Telefon: +382 31 640 952
Glavna sestra
Telefon: +382 31 640 955
Website Security Test